Lavrov va discuta cu Pompeo despre Venezuela, dar, nu numai
06/05
Au apărut primele date privind investigarea accidentului aviatic de la Șeremetievo
06/05

Acțiunea ”Regimentul nemuritor” a avut loc la New York

Foto: TASS

În week-end-ul trecut, pentru al cincilea an consecutiv, a avut loc, la New York, acțiunea „Regimentul nemuritor”. După cum a relatat TASS, acțiunea a adunat un număr record de participanți, pentru acest interval – peste 2.000. Acțiuni asemănătoare au avut loc și în alte orașe din SUA.

Este de remarcat faptul că, la acțiune, au participat atât americanii vorbitori de limbă engleză, cât și descendenții veteranilor de război din Rusia, din Ucraina, din Belarus, din statele baltice și din multe alte foste republici sovietice.

”Regimentul nemuritor” este o mișcare internațională civil-patriotică, ce are ca scop păstrarea memoriei personale a generației Marelui Război pentru Apărare Patriei (1941-1945). Anual, de Ziua Victoriei, 9 mai, participanții mișcării trec, într-o coloană, de-a lungul străzilor orașelor, purtând fotografii ale rudelor lor – veterani din armată și din flotă, partizani, luptători clandestini, luptători din Rezistență, muncitori din spatele frontului, deținuți din lagărele de concentrare, cei care au suferit în timpul blocadei Leningradului, copii care au suferit din cauza războiului – și înregistrează povestiri de familie despre aceștia, în Cronica Poporului, de pe site-ul mișcării „Regimentul nemuritor”.

Pe străzile din Moscova, acțiunea „Regimentul nemuritor” se va desfășura la 9 mai, după-amiaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 627133