Părerea rușilor despre arestarea înalților funcționari
08/05
Care sunt planurile băncii Morgan Stanley
08/05

Ce i-a răspuns Lavrov jurnalistului de la CNN

Foto: mid.ru

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, l-a încolțit pe jurnalistul de la CNN, care l-a întrebat în legătură cu situația din Venezuela, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Ministrul a fost întrebat dacă Rusia are posibilitatea de a opri ”intervenția Statelor Unite în Venezuela”, dacă Washingtonul se decide la un asemenea pas.

”Unii cataloghează compania dumneavoastră ”fake news”, dar acum ați pus o fake întrebare”, a spus șeful diplomației de la Moscova. Astfel, Lavrov a amintit despre numeroasele tweet-uri ale președintelui Statelor Unite, Donald Trump, în care acesta acuza postul de televiziune că difuzează informații false.

Ministrul rus a amintit că Moscova, categoric, nu va accepta desfășurarea de acțiuni de luptă ce încalcă regulile internaționale, indiferent unde s-ar întâmpla. Lavrov a subliniat că forța poate fi utilizată doar cu aprobarea Consiliului de Securitate al ONU sau poate fi folosită ca răspuns la o agresiune care, în cazul Venezuelei, nu se constată.

RIA Novosti menționează că, anterior, guvernul de la Caracas a hotărât să blocheze pe internet semnalul postului CNN în limba spaniolă. Potrivit reprezentanților comisiei naționale de telecomunicații a acestei țări latino-americane, conținutul emisiunilor CNN reprezintă un ”atac direct la adresa păcii și a stabilității democratice a poporului venezuelean”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 140494