Un interviu în exclusivitate cu Alexandr Șapovalov: Câți ostași sovietici au căzut în România? Date noi (II)
10/05
”Apoi am cântat și iar am plâns…”
10/05

Rusia, gata să discute cu SUA despre stabilitatea strategică

Foto: news.ru

Rusia este gata să reia dialogul cu Statele Unite, privind stabilitatea strategică, inclusiv de a dezvolta ideea lansată de președintele Donald Trump referitoare la un nou tratat de dezarmare nucleară, a anunțat Ministerul rus al Afacerilor Externe.

”Suntem gata să reluăm dialogul cu SUA, pe probleme de stabilitate strategică, inclusiv de a analiza propuneri concrete, care să dezvolte declarațiile lui Trump despre un nou tratat de dezarmare nucleară”, se arată în comunicatul ministerului, emis în ajunul vizitei în Rusia a secretarului de stat american, Mike Pompeo.

MAE rus amintește că, în octombrie 2018, Moscova a propus Washingtonului un proiect de declarație comună, care să nu permită izbucnirea unui război nuclear, dar care să conducă la o întărire a stabilității strategice, ”însă, nici până acum, nu a venit vreun răspuns”. MAE rus a explicat că, o astfel de declarație, ar ajuta la ”disiparea îngrijorării tot mai mari din lume”, după decizia SUA de a se retrage din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune și pe fondul incertitudinilor legate de soarta Tratatului privind armamentul strategic ofensiv.

”În condițiile noilor amenințări venite dinspre partea americană, vom depune, firește, toate eforturile pentru a asigura propria securitate, la fel cum s-a întâmplat după 2002, când, Rusia a fost nevoită să demareze elaborarea de noi arme ofensive, ca răspuns la desfășurarea scutului antirachetă american”, subliniază comunicatul MAE rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 140492