Legea controversată privind limbă a fost publicată în Ucraina
16/05
Nord Stream-2. Politologul german explică poziția cancelarului Merkel
16/05

Rusia nu acceptă concesii din politețe

Foto: TASS

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat, relatând despre atmosfera de la negocierile, de marți, dintre președintele Vladimir Putin și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, că politețea în comunicare nu înseamnă că partea rusă este dispusă la concesii care să contravină intereselor naționale ale Rusiei, scrie agenția RIA Novosti.

”Toți am spus ieri, președintele Putin a confirmat și el. Am auzit că președintele Trump și-a exprimat public interesul de a folosi summitul G20, de la Osaka, pentru organizarea unei întâlniri bilaterale cu președintele Putin. Dacă va exista o propunere oficială concretă, desigur, o vom susține”, a declarat Lavrov, întrebat de ziariști dacă dorința lui Trump de a-l întâlni pe Putin înseamnă că SUA nu mai condiționează desfășurarea unei astfel de întrevederi de eliberarea marinarilor ucraineni reținuți în Rusia.

Întrebat, de asemenea, dacă vreuna dintre părți este dispusă să accepte concesii, ținând cont de atmosfera binevoitoare formată la negocierile dintre Putin și Pompeo, ministrul a spus: ”Sunt, probabil, noțiuni diferite. Întotdeauna trebuie să fii politicos, iar noi suntem oameni politicoși”.

”Discutăm pe tot felul de subiecte, pornind de la convingerea că este nevoie de comunicare, că trebuie să ne ascultăm unul pe celălalt. Printre altele, noi îi auzim pe alții, dar, ei pe noi, nu întotdeauna. Ceea ce nu înseamnă că, dacă discutăm politicos, vom accepta concesii care contravin intereselor naționale fundamentale ale Federației Ruse”, a afirmat șeful MAE rus.

RIA Novosti amintește că trei nave militare ale Ucrainei au încălcat, la 25 noiembrie, anul trecut, granița Rusiei, pătrunzând într-un perimetru temporar închis, din apele teritoriale ale Rusiei și îndreptându-se din Marea Neagră spre Strâmtoarea Kerci. Navele, cu 22 de marinari la bord și doi funcționari ai SBU, au fost reținute de către grănicerii ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 144742