Lavrov: SUA încalcă grosolan tratatul de neproliferare a armei nucleare
18/05
Rusia rămâne în APCE
18/05

Întrebare: cui le sunt complici americanii?

Unitatea antitero ”Terek”/ Foto: TASS

Statele Unite își continuă tentativele de a exercita asupra Rusiei presiuni prin instituirea de noi sancțiuni, în speranța că, recurgând la astfel de metode ar putea obține ceva din partea Moscovei, a declarat MAE rus. De fapt, Washingtonul nu face altceva decât să se expună într-o lumină nefavorabilă, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

În noua listă de sancțiuni au intrat, printre alții, fostul comandant al unității speciale ”Terek”, Ruslan Gheremeev, alături de Ghennadi Karlov sau Serghei Kossiev. ”Această subunitate (”Terek”, n.r.) dislocată în Cecenia este cunoscută pentru serviciile sale în lupta împotriva grupărilor teroriste. Luptătorii ei își riscă în permanență viața nu numai pentru Rusia, dar și pentru alte state, pentru că terorismul și criminalitatea nu au granițe”, au precizat oficialii instituției cu sediul în Piața Smolensk din Moscova. ”În acest caz, cui le sunt complici americanii, străduindu-se să pună bețe în roate eforturilor de combatere a teroriștilor internaționali și bandiților? Răspunsul este evident”.

”Atrage, de asemenea, atenția momentul ales pentru instituirea de sancțiuni”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Afacerilor Externe. ”Au trecut doar două zile de la vizita în Rusia a secretarului de stat, și Washingtonul a întreprins alt pas ostil. E ca și cum, acolo, se străduiesc să reducă la zero tonul pozitiv al negocierilor desfășurate și să-și demonstreze singuri propria intoxicare anti-rusă”. MAE arată că ”este un curs total păgubitor și contraproductiv, care nu permite scoaterea din impas a relațiilor bilaterale”.

”Desigur, nu vom lăsa fără răspuns acest atac asupra cetățenilor ruși”, au asigurat diplomații ruși. ”Autoritățile Statelor Unite ar trebui să înțeleagă faptul că atitudinea lor de confruntare nu aduce nici un fel de foloase. Nu face decât să contribuie la sporirea tensiunii în lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 465516