Informații despre aparate cosmice, apărute ilegal pe internet
19/05
Peskov, pecizări privind un summit ruso-american
20/05

Kremlinul s-a pronunțat cu privire la o nouă întâlnire dintre Putin și Trump

Vladimir Putin și Donald Trump/ Foto: RIA Novosti

Inițiativa organizării unei noi întâlniri a liderilor Rusiei și a SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, ar trebui să aparțină părții americane, a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus, după cum transmite ”Interfax”.

El a amintit că, în Argentina, cu mai puțin de 24 de ore inainte, a fost anulată întâlnirea, deja convenită, a celor doi lideri. ”Legat de aceasta, bineînțeles, inițiativa unei noi întâlniri ar trebui să pornească din parte americană”, a notat reprezentantul Kremlinului.

Potrivit lui Peskov, părții ruse îi este cunoscut faptul că Trump dorește să se întâlnească cu Putin, însă, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, în timpul vizitei sale la Moscova, nu a adus propuneri concrete privind organizarea întâlnirii pe marginea summitului G-20 din Osaka.

În același timp, Peskov a exprimat speranță că întâlnirea va avea loc. El a spus că aceasta ar putea să aibă loc ”în picioare”, pe culoarele summitului, sau într-un format complet.

Anterior, o sursă, apropiată Departamentului de Stat, a comunicat că SUA i-au cerut Rusiei negocieri la nivel înalt. El a remarcat că probabilitatea organizării negocierilor dintre cei doi președinți, Donald Trump și Vladimir Putin, se estimează ca fiind foarte mare. Această întâlnire ar putea să aibă loc la summitul G-20, din orașul japonez Osaka, în iunie.

La începutul lunii mai, prin inițiativa părții americane, a avut loc o convorbire telefonică între Putin și Trump. Cei doi președinți au dezbătut problemele controlului asupra armamentului nuclear, ”amestecul rusesc”, precum și situația din Venezuela, Ucraina, China și Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 179496