Avionul Tu-134. Ultima cursă
23/05
SUA: Moneda care falsifică istoria celui de-al Doilea Război Mondial
23/05

Amenzi pentru refuzul de a-i servi pe invalizi

Foto: iStock

Posibilitățile limitate ale unei persoane sau vârsta înaintată nu trebuie să fie un motiv pentru a fi refuzate. Așa au decis deputații ruși, care au votat, în primă lectură, un proiect de lege privind instituirea de amenzi pentru cei care atentează, în mod conștient, la drepturile pensionarilor și ale .

Apariția acestui proiect de lege depus de Guvern are legătură cu o serie de scandaluri răsunătoare, când clienți cu dizabilități sau trecuți de prima tinerețe, nu au fost serviți în restaurante sau în alte obiective. La Ekaterinburg, spre exemplu, un invalid în cărucior nu a fost lăsat să intre într-o cafenea, ca să nu strice buna dispoziție a celor din local.

Se introduc amenzi pentru cei care, în mod deliberat, discriminează social cetățenii neajutorați. Este inadmisibil ca o persoană imobilizată în cărucior sau un părinte cu copil cu probleme de dezvoltare să nu fie admiși într-un loc public, numai pentru că nu sunt pe placul celor care păzesc magazinul sau pentru că nu corespund imaginii unui restaurant, a declarat speaker-ul Dumei de stat, Viaceslav Volodin.

Valoarea amenzilor propuse variază de la 15.000 la 30.000 de ruble (de la 209 – la 418 de euro), pentru persoane fizice și de la 50.000 la 100.000 de ruble (de la 696 la 1391 de euro), pentru cele juridice, precizează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 557608