Putin: Nu există numai retrageri de capital din Rusia
23/05
Avionul Tu-134. Ultima cursă
23/05

Conflictul din Ekaterinburg s-a rezolvat

Foto: din rețelele de socializare

Datele sondajului realizat de VȚIOM justifică, pe deplin, excluderea parcului de lângă Teatrul de dramă din Ekaterinburg de pe lista locurilor potrivite pentru construirea unei catedrale, a scris, pe contul său de Instagram, guvernatorul regiunii Sverdlovsk, Evgheni Kuivașev. ”Am trecut de acest conflict, s-a rezolvat. Trebuie să găsim, împreună, alt loc pentru parc”, a notat el.

Guvernatorul a recunoscut că, în alegerea terenului pentru catedrală, nu s-a ținut cont, în totalitate, de părerea locuitorilor. Acum, administrația orașului Ekaterinburg strânge propuneri pentru alt spațiu.

Sondajul VȚIOM a arătat că 74% dintre locuitorii Ekaterinburgului se opun construirii catedralei în parc. Doar 10% au susținut această variantă. În același timp, numai 18% dintre repondenți au respins total proiectul, susținând că orașul lor nu are nevoie de un asemenea edificiu. 58% au declarat că el trebuie ridicat în altă parte a localității.

Amplele proteste au izbucnit, la Ekaterinburg, din cauza acestui proiect, la 13 mai, amintește cotidianul ”Vedomosti”. Mai multe zile la rând, adversarii lui s-au adunat în parc, cerând autorităților să renunțe la planurile lor. S-au înregistrat chiar și ciocniri între forțele de ordine și protestatari. În total, au fost reținute în jur de 100 de persoane.

La 16 mai, președintele Vladimir Putin a intervenit în acest scandal și a cerut organizarea unui sondaj de opinie privind locul unde ar trebui construit lăcașul religios. Primăria a acceptat, iar până la aflarea rezultatelor, toate lucrările de amenajare a șantierului au fost suspendate. Acum, gardul care împrejmuia respectivul perimetru a fost dărâmat și utilajele mutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 557634