SUA: Moneda care falsifică istoria celui de-al Doilea Război Mondial
23/05
MAE rus despre relația cu Moldova
24/05

NATO a cerut Rusiei să plece din Crimeea

Foto: mk.ru

Alianța Nord-Atlantică nu consideră Crimeea regiune rusească și cere Moscovei să-și retragă trupele de pe teritoriul peninsulei, a declarat șeful comitetului militar NATO, Stuart Peach. Potrivit spuselor sale, Alianța nu intenționează să accepte ”anexarea ilegală și nejustă a Crimeii de către Rusia”. Textul discursului este publicat pe site-ul NATO.

”Ca să fie foarte clar, Alianța nu este și nu va fi de acord cu anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia și vom continua să cerem Rusiei să-și retragă trupele din Crimeea”, a afirmat el. În plus, Peach a cerut autorităților ruse să înceteze orice ”susținere” acordată insurgenților din Donbass, scrie RBK.

Comentând declarația, vicepremierul Republicii Crimeea, Gheorghi Muradov, reprezentant permanent al Crimeii pe lângă președinția Rusiei, a apreciat că apelul NATO va conduce Alianța și întreaga situație internațională în impas.

”Această poziție a NATO este absolut nelegală și va împinge NATO și întreaga situație internațională în impas, pentru că, după asta, va urma – fie confruntare și conflict, fie acceptarea acestui fapt (reunirea Crimeii cu Rusia, n.r.).

La rândul ei, conducerea rusă a declarat foarte clar și ferm că, în 2014, a avut loc un referendum, legitim, că problema Crimeii este închisă și, de aceea, noi nu intenționăm să discutăm cu NATO acest subiect. Iar, mai departe, să se gândească singuri încotro vor să ducă așa-numitele țări ”democratice” și ”înfloritoare”: spre un conflict și criză sau spre un dialog normal, spre stabilirea unor relații constructive cu Rusia și cu aliații ei și găsirea căilor de rezolvare a foarte multelor probleme acumulate în lume, inclusiv dezarmarea și securitatea (de care NATO ar trebui să se ocupe, într-o mai mare măsură decât de chestiunea Crimeii), a spus Muradov, citat de RIA Novosti.

1 Comment

  1. Saftoiu Ilie spune:

    Astia habar nu au pe ce lume traiesc. Nu-i duce mintea sa inteleaga faptul ca sunt doua modele de Uniuni 1 condusa /administrata de ADEVARATUL CEZAR/ CZAR/ TAR formata din provincii /republici alipite prin forta sau nu. Exemple: fostul Imperiu Roman, Otoman, Tarist ,URSS. 2 marea latifundie condusa de falsul Cezar calugar incornorat cu trei coroane suprapuse care inparte latifundii/ regate/ state/ republici latifundiarilor urmasii merovirgienilor. Eemple USA, Europa, faramitarea otomanilor, a Indiei. Nu vor sa inteleaga ca tratatul de la finalul razboiului Crimeei prevede clar ca Crimeea prin referendum se poate intoarce la otomani. Au uitat de spaima pe care au tras-o cand au inpartit fostul URSS in latifundii le-a fost frica de revenirea Crimeei la turci dar turcii nu au cerut decat drepturi egale pentru nationalitatea turco- tatara cu celelalte nationalitati. Ne pacalesc cu lipsa de memorie si intelegere dar de fapt e interesul de cucerire de noi teritorii prin „CRUCIADA IN EUROPA” cum scrie presedintele DDE 1 /2 sionist si 1/ 2 negru ,cruciada care continua si azi ,si de indeplinirea planului -program de executare a WW III. Niste psihopati degenerati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 513457