MAE rus despre relația cu Moldova
24/05
Rusia va colabora cu orice politician care va veni în locul Theresei May
25/05

Pușkov: refuzul vizei rusești pentru Nuland este un lucru firesc

Foto: TASS

Senatorul Alexei Pușkov a comentat refuzul de a elibera o viză de intrare în Rusia pentru Victoria Nuland, fost adjunct al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și euroasiatice, transmite RIA Novosti.

Anterior, despre faptul că lui Nuland nu i s-a acordat viza pentru Rusia, a comunicat Ministerul rus de Externe, explicând și motivul acestei decizii – diplomatul este trecut pe lista neagră a autorităților ruse, ca răspuns la sancțiunile SUA.

După cum a menționat Pușkov, în postarea sa de pe Twitter, Nuland a fost una dintre cei care au stat la originea sancțiunilor ant i-ruse. El a reamintit, de asemenea, că, în luna mai, fostul diplomat a cerut, în cadrul Congresului american, înăsprirea sancțiunilor anti-ruse. „Prin  urmare, este firesc ca ea să fie supusă unor măsuri de răspuns luate de către partea rusă. Și, la ce se aștepta?” – a comentat senatorul.

Anterior, mass-media a relatat că Nuland a solicitat viză de intrare în Rusia, pentru a participa la o conferință internațională închisă, la Moscova, în perioada 20-21 mai.

Până în 2017, Victoria Nuland a lucrat ca secretar de stat-adjunct pentru afaceri europene și euroasiatice; în această calitate, ea a participat activ la Euromaidan, în Ucraina, adesea vizitând Kievul în toiul acțiunilor de protest. O dată, a distribuit protestatarilor niște plăcinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 513435