Lavrov: Relațiile cu UE nu au motive să se înrăutățească
31/05
Secțiunile rusă și chineză ale podului peste Amur au fost cuplate
31/05

Rusia i-a propus Japoniei un regim fără vize

Foto: EPA

Moscova a propus Tokyo-ului să se treacă la un regim complet fără vize și a cerut, de asemenea, autorităților japoneze să nu perturbe opinia publică, cu privire la încheierea tratatului de pace. Acest lucru a fost declarat de către șeful Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, după o întâlnire cu omologul său japonez, transmite canalul TV 24 din Rusia.

„Astăzi, am reamintit mai vechea propunere rusă de a trece la un regim fără vize, între Federația Rusă și Japonia, începând cu călătorii legate de scopuri comerciale și turistice; ne vom aștepta ca dialogul să continue”, a spus ministrul.

Lavrov a adăugat că discuțiile dintre cei doi au fost foarte sincere și că au ce să le raporteze președintelui Vladimir Putin și prim-ministrului Shinzo Abe, pentru viitoarea lor reuniune, care va avea loc la sfârșitul lunii iunie, la Osaka.
Mai târziu, ministrul a discutat cu jurnaliștii, abordând alte subiecte.

El a spus că Moscova așteaptă o reacție a ONU la acțiunile ilegale ale Pristinei, întreprinse împotriva unui diplomat rus din Kosovo. Lavrov a comentat declarațiile Statelor Unite că Rusia, chipurile, efectuează teste nucleare. Ministrul le-a numit drept „speculații delirante, a căror falsitate a fost confirmată de Comisia pregătitoare pentru Organizația Tratatului privind interzicerea atotcuprinzătoare a testelor nucleare”. În ceea ce privește tensiunile dintre SUA și Iran, Serghei Lavrov a remarcat că Moscova va saluta începerea negocierilor dintre
Washington și Teheran, dar nu intenționează să-și asume rolul de intermediar între acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 576058