Aleksandr Sergheevici Pușkin. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
06/06
La 220 de ani de la nașterea lui Aleksandr Pușkin: un omagiu poetului iubit
06/06

La Forumul economic din St.Petersburg sunt așteptați oaspeți din 140 de țări

Foto: TASS

La Sankt-Petersburg încep să sosească oaspeți și delegați la Forumul economic mondial. Conform ultimelor date, și-au confirmat participarea peste 12 000 de persoane din 140 de țări, dar cifrele nu sunt finale, precizează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Anul trecut, la evenimentul anual găzduit de capitala de nord a Rusiei și-au dat întâlnire peste 17.000 de participanți din 143 de țări, potrivit consilierului prezidențial și secretarul comitetului de organizare, Anton Kobianov. Potrivit afirmațiilor sale, cererile de înscriere au început mult mai devreme decât în 2018, ceea ce denotă, în opinia oficialului rus, un interes viu al autorităților, al mediului de afaceri și al celui de experți din întreaga lume pentru agenda evenimentului.

Oficial, Forumul se desfășoară din 6 până la 8 iunie, iar 5 iunie este numită de organizatori drept ziua de start, când au fost prevăzute diferite activități pentru oamenii de afaceri; momentul central a fost recepția festivă dată de comitetul de organizare și care a fost găzduită de restaurantul Royal Beach, cu vedere spre fluviul Neva și Golful Finic.

După recepție – jogging-ul de dimineață. Programul Forumului economic mondial va fi deschis de ROSCONGRESS SPIEF
RACE, al cărei traseu se întinde pe cinci kilometri și care începe din Piața Sf.Isaak și traversează centrul istoric al Sankt-Petersburgului. Având în vedere că programul oficial debutează la 9 dimineață, starul cursei a fost dat foarte devreme.

Arhitectura programului de lucru este alcătuită din patru blocuri tematice. ”Economia mondială în căutarea echilibrului”, ”Economia rusă – realizând obiectivele dezvoltării naționale”, ”Tehnologiile viitorului apropiat”, ”Omul, înainte de toate”. Prin tradiție, ele sunt unite prin tema-cheie a forumului și care, anul acesta, este ”Formulând agenda dezvoltării stabile”.

Evenimentul principal al zilei de 7 iunie va fi Ședința plenară a forumului, dedicată subiectului central și la care, de regulă, este prezent și președintele Vladimir Putin.

Foarte așteptată este întâlnirea președinților Rusiei și al Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping – care conduce delegația țării sale la Forum, cea mai numeroasă dintre toate: peste 1000 de oameni. De asemenea, în cadrul evenimentului, va avea loc a doua ediție a forumului energetic ruso-chinez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 784322