Valentina Matvienko: Niciodată nu mi s-au făcut concesii pentru că sunt femeie
05/06
Aleksandr Sergheevici Pușkin. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
06/06

Xi Jinping l-a numit pe Putin prietenul său cel mai apropiat

Foto: Izvestia

După discuțiile purtate, președintele Chinei, Xi Jinping, l-a numit pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, cel mai apropiat dintre prietenii săi.

Liderul Chinei a arătat că este a opta vizită în Rusia, începând din 2013. ”Împreună cu președintele Putin am stabilit contacte de lucru strânse, dar și o prietenie personală profundă”, a spus Xi Jinping, citat de agenția TASS. În șase ani, cei doi politicieni s-au întâlnit de circa 30 de ori, a adăugat el.

”Pentru mine, Rusia este cel mai vizitat stat străin, iar președintele Putin este pentru mine cel mai apropiat prieten și un coleg foarte bun”, a continuat președintele Chinei.

Potrivit afirmațiilor sale, acest lucru reflectă nivelul ridicat al relațiilor și un important parteneriat strategic dintre China și Rusia. Xi Jinping a subliniat că discuțiile cu Putin au fost foarte deschise și s-au derulat într-o atmosferă de prietenie.

Președintele Xi Jinping a fost, miercuri, la Marele Palat al Kremlinului, unde, în Sala Sf.Gheorghe, a fost întâmpinat de președintele Vladimir Putin. Liderii s-au salutat călduros, după care s-au îndreptat spre sala Ordinului Sfintei Ekaterina, unde s-au desfășurat negocierile în format restrâns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 784338