Șeful VTB: Business-ul este, cu adevărat, universal
08/06
Putin, in direct cu publicul, la 20 iunie
09/06

Putin, despre rolul Rusiei în conflictele comerciale mondiale

Foto: RIA Novosti

La Forumul Economic Mondial din St.Petersburg, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns la întrebarea moderatorului sesiunii plenare, Sofiko Șevardnadze, privind locul Rusiei în conflictele comerciale mondiale, cu un proverb chinezesc.

”Chinezii au un proverb foarte bun: când tigrii se bat în vale, o maimuță deșteaptă stă și așteaptă să vadă cum se termină”, a spus Putin, provocând ropote de aplauze în sală.

”Unde este locul nostru? În lupta pentru principii corecte și democratice de dezvoltare a relațiilor economice
internaționale”, a adăugat șeful statului. Putin a asigurat că Rusia se va strădui să construiască relații pe bază de egalitate în drepturi”.

Referindu-se, printre altele, la tarifele vamale introduse de Statele Unite în lupta concurențială incorectă cu China, Putin a arătat că, o astfel de politică ”dăunează puternic” economiei lumii. În același timp, el a atras atenția că, întotdeauna, Statele Unite au promovat ideea comerțului liber, a democrației pe arena economică mondială. Astăzi, însă, Washingtonul aplică altă practică: în contextul apariției unor concurenți puternici, ”americanilor li se pare, deja, că astfel de instrumente nu mai sunt bune pentru ei și pun la bătaie diferite restricții”, a apreciat președintele rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 161205