Sistem inteligent de transport pentru St.Petersburg
08/06
Șeful VTB: Business-ul este, cu adevărat, universal
08/06

Xi Jinping, despre securitatea energetică în lume

Xi Junping ș Vladimir Putin, la Forumul Economic Mondial din St.Petersburg/ AP Photo

Guvernele Chinei și Rusiei trebuie să-și intensifice cooperarea pe arena internațională pentru asigurarea rapidă a securității energetice globale, a declarat președintele Chinei, Xi Jinping, la Forumul Economic Mondial de la Sankt-Petersburg.

”Se impune, de asemenea, intensificarea coordonării de reglementare globală a sectorului energetic și de asigurare a unei dezvoltări stabile. În condițiile în care lumea modernă se află în fața unor serioase provocări din cauza înrăutățirii conjuncturii geopolitice, poluării mediului înconjurător și a schimbărilor climatice, suntem încă departe de momentul în care fiecare om va avea acces la surse stabile de energie. Până la asigurarea securității energetice mai avem un drum lung de parcurs”, a apreciat liderul de la Beijing.

”În calitate de mari puteri energetice, China și Rusia trebuie să apere împreună principiile multi-laterialismului, să dezvolte o astfel de cooperare și să joace un rol constructiv în sistemul de gestionare globală a resurselor energetice”, a subliniat Xi Jinping.

El a evidențiat, de asemenea, importanța colaborării în domeniul noilor surse de energie, standardizării proiectelor energetice, chemând la accelerarea inovațiilor tehnice și științifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 161230