Planurile americanilor de a investi în Rusia
10/06
Kosaciov: Criza din Moldova este artificială
10/06

Putin: Zelenski este un bun actor

Foto: RIA Novosti

Vladimir Putin l-a catalogat pe președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, că fiind un bun actor. ”Se pare că este un bun specialist în domeniul în care a lucrat până acum – e un bun actor… La fiecare zece minute, poți schimba registrul, trecând de la ”prinț” la ”cerșetor”. Și acolo și acolo trebuie să fii convingător, ăsta e talent adevărat. Dar, pentru treburile unei țări este nevoie de alte calități”, a spus Putin.

El a amintit că, pentru a te ocupa de treburi de stat, trebuie să deții experiență și cunoștințe, trebuie să identifici cele mai importante probleme și să găsești instrumente pentru rezolvarea lor. Șeful statului a subliniat că nu a refuzat să ia legătura cu Zelenski, să se întâlnească, dar nimeni nu i-a propus așa ceva. El a mai explicat de ce nu l-a felicitat pe colegul său, pentru victoria în alegeri.

”El continuă o anume retorică, ne numește dușmani, agresori. Într-un fel sau altul, el trebuie să se decidă ce vrea să obțină și ce nu vrea să facă”, a spus Putin, la sesiunea plenară a Forumului Economic Mondial de la St.Petersburg.

În opinia lui, noul președinte ucrainean nu s-a afirmat, încă, în funcția pe care a ocupat-o, dar declarațiile lui, din timpul campaniei electorale și de după victorie, diferă.

Liderul rus a arătat, de asemenea, că un șef de stat trebuie să știe să aducă în echipă oameni care gândesc și să construiască relații cu ei, să creadă în ei, să le permită să gândească liber și să propună soluții.

La fel de important, pentru un șef de stat, este să știe să explice milioanelor de oameni motivele după care s-a ghidat în luarea deciziilor și să aibă curajul de a-și asuma responsabilitatea pentru consecințele lor.

”Eu nu spun că domnul Zelenski nu are aceste calități, ele ar putea fi. Poate nu îi ajunge experiența, dar asta, cum se spune la noi în popor, se învață, vine repede. Are celelalte calități pe care le-am enumerat? Poate că da, dar eu nu știu. Deocamdată, ele nu s-au manifestat în nici un fel”, a concluzionat președintele Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 161205