Rezultatele forumului SPIEF-2019: un volum record de acorduri
10/06
Ușakov: Ce așteaptă Rusia din partea Kievului
11/06

Putin a cerut să fie găsite alternative la confruntare

Foto: NTV

Lumea s-a apropiat de o linie periculoasă și este nevoie de soluții constructive la probleme acute, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin, la forumul Lecturile ”E.Primakov”.

La Moscova, evenimentul a adunat peste 500 de participanți din aproximativ 30 de țări. Textul mesajului prezidențial a fost citit de consilierul Iuri Ușakov.

Tema Lecturilor ”E.Primakov”, ”Revenirea la confruntare: există alternative?” cuprinde subiecte legate de riscurile care planează asupra securității și stabilității internaționale, de degradarea sistemelor de control a armelor, de criza modelului globalizării, de utilizarea în exces a măsurilor protecționiste.

”Lumea s-a apropiat, cu adevărat, de o linie periculoasă, relațiile internaționale traversează o degringoladă. Important este ca, împreună să căutăm alternative reale, viabile la tot mai puternica stare de confruntare, la promovarea profundă și egoistă, de către unele țări, a intereselor lor politice și economice, în special prin sancțiuni și războaie comerciale”, a subliniat liderul de la Kremlin.

”Este nevoie de variante constructive la acutele probleme regionale și globale”, a continuat șeful statului.

Putin a mai arătat că moștenirea unică lăsată de Evgheni Primakov, fost prim-ministru și ministru de externe al Rusiei, ”este cerută în politica modernă, în diplomație, în viața academică și socială”. ”Și este absolut normal, având în vedere că la baza viziunii acestui renumit om de stat și gânditor s-au aflat valori esențiale, precum umanismul și responsabilitatea pentru soarta lumii, respectarea strictă a intereselor naționale ale Patriei, dar și cele legitime ale altor state și a normelor de drept internațional”, a adăugat el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 161205