Macron și-a anunțat planurile de a purta discuții cu Putin
12/06
Posibilă întâlnire Putin-Trump la G20
12/06

Femei-pilot în armata rusă? De ce nu?

Foto: topwar.ru

Este posibil ca, pentru prima dată în Rusia, tinerele care urmează cursuri de pilotaj să urce la manșa avioanelor de luptă. În orice caz, așa a declarat comandantul Forțelor Cosmice și de Aviație ale Rusiei (VKS), general-locotenentul Adrei Iudin.

”Vedem – dacă o tânără este talentată, dacă va reuși să zboare cu un avion de atac, vom analiza o asemenea posibilitate” a spus ofițerul rus, precizând că decizia privind gradul de pregătire a piloților este luată pe baza unor teste speciale, care includ verificarea calităților psihologice și cognitive ale candidatului.

                                                                                                                                              Foto: ”Izvestia”

Prima selecție de tinere pentru Școala Militară Superioară de Piloți din Krasnodar, ce poartă numele eroului sovietic A.K. Serov, a avut loc în 2017, conform unei hotărâri a ministrului apărării, Serghei Șoigu. Comisia de evaluare a studiat peste 100 de candidaturi pentru 15 locuri. Pentru una dintre concurente, o tânără din Perm, s-a făcut o excepție, fiind acceptată pe locul al 16-lea. Întrucât îi mai trebuia un punct pentru a întruni baremul necesar, fata i-a scris o scrisoare ministrului Șoigu, rugându-l să o ajute, fiindcă își dorește foarte mult să ajungă pilot militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 160953