Lavrov: Rusia și SUA nu trebuie să permită un război nuclear
11/06
Macron și-a anunțat planurile de a purta discuții cu Putin
12/06

Grușko: 70% din economia lumii este sub sancțiuni

Viceministrul rus de externe, Aleksandr Grușko/ Foto: council.gov.ru

Cel puțin 70% din Produsul Intern Brut mondial fie a intrat deja sub sancțiuni, fie este amenințat de introducerea lor, ceea ce frânează considerabil dezvoltarea economiei globale, a apreciat vice-ministrul rus de Externe, Aleksandr Grușko, vorbind la Forumul internațional Lecturile ”E.Primakov”.

”În prezent, circa 30% din economia mondială se află în zona verde, iar 70% fie în zona de sancțiuni, fie într-o zonă imprevizibilă și a riscurilor de instituire a sancțiunilor”, a arătat diplomatul rus. ”Firește, acest lucru contravine însăși naturii dezvoltării omenirii, a acelor necesități care există în domeniul securității și în sfera creșterii economice – aspecte care trebuie rezolvate de noi toți”.

Aflat la Geneva, la Conferința Internațională a Muncii, premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a afirmat, la rândul său, că sancțiunile, războaiele comerciale și alte bariere au un impact negativ asupra pieței mondiale a muncii, pentru că devine tot mai greu să se rămână în afara politicii. ”Companiilor, organizațiilor și, prin urmare, oamenilor le este tot mai dificil să trăiască în afara politicii, ceea ce nu poate fi calificat drept un fenomen bun”, a declarat Medvedev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 161218