Președintele Cehiei a cerut Ucrainei să accepte pierderea Crimeii
22/06
Ermitajul va prezenta tablouri din colecția fraților Morozov
22/06

Kremlinul: Protestele de la Tbilisi, o provocre rusofobă

Foto: Reuters

Dmitri Peskov, secretar de presă al președintelui Rusiei, a calificat drept o provocare rusofobă protestele de la Tbilisi, generate de vizita delegației ruse a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei. Potrivit spuselor sale, cele petrecute au trezit o mare îngrijorare în Rusia.

”A fost o problemă legată de siguranța personală a membrilor delegației și, firește, când așa ceva se întâmplă pe fondul unei activități internaționale interparlamentare, acest lucru trebuie condamnat cu fermitate și cere o dezaprobare categorică”, a afirmat Peksov.

În Georgia au izbucnit ample proteste, cu participarea a mii de persoane, din cauza vizitei, în această țară, a deputaților ruși care au luat parte la ședința Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei, amintește ”Kommersant”. Pe georgieni i-a indignat faptul că deputatul Serghei Gavrilov s-a așezat în fotoliul speaker-ului Parlamentului georgian. Spre seară, protestatarii s-au adunat în fața clădirii, amenințând că o vor lua cu asalt și cerând demisia speaker-ului, dar și a șefilor Serviciului Securității Naționale și ai Ministerului de Interne. Au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de poliție. 240 de oameni au avut de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 179493