Putin: Britancii vor să lucreze cu Rusia
23/06
Putin, despre relațiile dintre Rusia și SUA
24/06

Rogozin: Programul de testare a rachetei ”Angara” intră în fază finală

Racheta ”Angara” de categorie ușoară ”Angara-1.2”, în timpul lansării de pe cosmodromul ”Plesețk”/ Foto: RIA Novosti

Racheta purtătoare ”Angara” intră în ultima etapă de testare, a anunțat directorul general al corporației ”Roskosmos”, Dmitri Rogozin.

”Ca mijloc modular de plasare, racheta ”Angara” funcționează atât în categorie ușoară, ”Angara-1.2”, cât și în categorie grea. Este principala noastră rachetă, pe care o introducem în etapa finală de testare. Aceste teste se vor desfășura în cel mai scurt timp”, a spus Rogozin, precizând că, după aceea, se va trece la producția în serie.

Rachetele din familia ”Angara” vor fi definitivate la întreprinderea ”Poliot”. ”Aici, la ”Poliot”, va fi efectuată modernizarea masivă a rachetei, care va fi adusă în deplinătatea capacității ei tehnice. Ea trebuie să îndeplinească anumiți parametrii  statistici. Sper că acești parametrii statistici nu vor lăsa loc avariilor”, a arătat Rogozin. El a menționat că, la Moscova, încă se mai lucrează la ”Angara”, pentru că, a explicat Rogozin, noi credem că există loc pentru dezvoltarea ulterioară a rachetei.

TASS amintește că ”Angara” este o familie de rachete purtătoare rusești, din noua generație, creată pe bază de module universale, din care pot fi construite diferite variante de ”Angara”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 179503