Cine sunt idolii politici ai președintelui Putin
29/06
Întâlnirea de la Osaka – o nouă provocare pentru omenire… Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
29/06

Putin, despre o lume mai dramatică, metodele lui Trump și ideea liberală

Vladimir Putin a acordat un interviu ziarului britanic Financial Times/ Foto: kremlin.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu este de acord cu multe dintre metodele președintelui Statelor Unite, Donald Trump.
”Domnul Trump nu este un politician de carieră. Nu sunt de acord cu multe dintre metodele lui, când se ajunge la rezolvarea problemei”, a spus președintele rus, într-un interviu acordat publicației londoneze Financial Times.

Putin a subliniat, totodată, că îl consideră pe Trump o persoană talentată. ”Știe foarte bine ce așteaptă alegătorii de la el”, a explicat șeful statului. În același timp, liderul rus a arătat că nu dorește să facă o evaluare a activității lui Trump, dacă procedează corect sau nu.

”Rusia a fost acuzată și încă mai este acuzată pentru un închipuit amestec în alegerile americane, dar, în realitate, s-a întâmplat că, spre deosebire de adversarii săi, președintele Trump a perceput foarte fin aceste schimbări din societatea americană, reușind să le folosească în avantajul lui”, a explicat președintele Rusiei.

Abordând tema Tratatului privind reducerea armelor strategice ofensive (START-3), Putin a spus că, în cazul în care, acest tratat nu va fi prelungit, nu va mai rămâne în lume niciun fel de instrument pentru a preveni cursa înarmărilor. Potrivit lui, în timpul ”războiului rece”, au existat anumite reguli, pe care partenerii internaționali le-au respectat. La ora actuală, după ce Statele Unite au ieșit, în mod unilateral, din tratatul anti-rachetă (ABM Treaty) și din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu raza medie și mai scurtă de acțiune (INF), asemenea reguli nu mai există, ceea ce face situația internațională mult mai dramatică și mai explozivă.

Întrebat ”ce proces” va fi folosit pentru alegerea succesorului său, Putin a spus că ”mereu s-a gândit la asta, începând cu anul 2000”. ”O spun, fără nici un fel de fandoseală și fără a exagera că, în ultimă instanță, decizia trebuie să fie luată de poporul rus”, a spus Putin.

Potrivit afirmațiilor sale, în Rusia, la ora actuală, nu există oligarhi. Putin a spus că sunt mari companii private, sunt companii cu participarea statului, dar el nu știe ”astfel de mari companii, care să beneficieze de niște condiții preferențiale, pentru că ar fi apropiate de putere”. Putin a subliniat că Rusia trebuie să rezolve două sarcini importante – să schimbe structura economiei sale și să crească productivitatea muncii, prin tehnologii noi.

n altă ordine de idei, el a afirmat că ideea liberală s-a învechit, pentru că a intrat în conflict cu interesele marii majorități a populației, ceea ce nu înseamnă, însă, că ea trebuie distrusă. Șeful statului a arătat că liberalii ”pur și simplu, nu mai pot dicta nimic, așa cum au încercat să facă în ultimele decenii”. Drept exemplu, el a dat problema migrației. ”Această idee liberală presupune că, în general, nu trebuie făcut nimic. Ucide, jefuiește, violează – nu pățești nimic, pentru că ești imigrant și drepturile tale trebuie apărate”, a spus Putin și a adăugat că ideea liberală nu trebuie să domine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 579373