Kosaciov: Rusia trebuie să-și spună punctul de vedere
08/07
File de istorie: 1944, începutul eliberării României (III). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
08/07

Ce înseamnă acordul OPEC+ pentru bugetul Rusiei

Aleksandr Novak, ministru rus al energiei/ Foto: TASS

Grație înțelegerilor realizate în cadrul acordului OPEC+, bugetul Rusiei ar putea primi, în perioada 2019-2020, o sumă suplimentară de circa 3,5 trilioane de ruble (aproape 49 miliarde de euro), a declarat, pentru RIA Novosti, ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak (în foto).

”Noi sperăm că, în perioada 2019-2020, bugetul va primi suplimentar circa 3,5 trilioane de ruble, cu efect pozitiv inclusiv asupra companiilor ruse, pentru continuarea investițiilor și pentru realizarea proiectelor lor”, a spus Novak, evaluând impactul recentei prelungiri a înțelegerilor din cadrul OPEC+.

Acordul OPEC cu o serie de țări, care nu fac parte din organizație (OPEC+), privind reducerea cotelor de producție a petrolului, cu scopul stabilizării situației de pe piață, funcționează de la începutul anului 2017. Valabilitatea lui a fost prelungită de mai multe ori, cu modificarea condițiilor. Astfel, în prima jumătate a anului 2019, a fost convenită o diminuare a producției, în cuantum de 1,3 milioane de barili pe zi, față de nivelul din octombrie 2018. La 2 iulie, participanții la OPEC+ au prelungit înțelegerea în aceleași condiții, pentru încă nouă luni – până în aprilie 2020, menționează RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 122624