Kosaciov: Rusia trebuie să-și spună punctul de vedere
08/07
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
1944, începutul eliberării României (III). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
08/07

Ce înseamnă acordul OPEC+ pentru bugetul Rusiei

Aleksandr Novak, ministru rus al energiei/ Foto: TASS

Grație înțelegerilor realizate în cadrul acordului OPEC+, bugetul Rusiei ar putea primi, în perioada 2019-2020, o sumă suplimentară de circa 3,5 trilioane de ruble (aproape 49 miliarde de euro), a declarat, pentru RIA Novosti, ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak (în foto).

”Noi sperăm că, în perioada 2019-2020, bugetul va primi suplimentar circa 3,5 trilioane de ruble, cu efect pozitiv inclusiv asupra companiilor ruse, pentru continuarea investițiilor și pentru realizarea proiectelor lor”, a spus Novak, evaluând impactul recentei prelungiri a înțelegerilor din cadrul OPEC+.

Acordul OPEC cu o serie de țări, care nu fac parte din organizație (OPEC+), privind reducerea cotelor de producție a petrolului, cu scopul stabilizării situației de pe piață, funcționează de la începutul anului 2017. Valabilitatea lui a fost prelungită de mai multe ori, cu modificarea condițiilor. Astfel, în prima jumătate a anului 2019, a fost convenită o diminuare a producției, în cuantum de 1,3 milioane de barili pe zi, față de nivelul din octombrie 2018. La 2 iulie, participanții la OPEC+ au prelungit înțelegerea în aceleași condiții, pentru încă nouă luni – până în aprilie 2020, menționează RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 180008