Putin: Poroșenko, inițiator al incidentului din Strâmtoarea Kerci
10/07
Alexei Kudrin: De ce se tem rușii să-și deschidă o afacere
10/07

Putin nu este de acord cu sancțiuni împotriva Georgiei

Vladimir Putin s-a întalnit, la Ekaterinburg, cu ziariștii/ Foto: kremlin.ru

Nu trebuie introduse sancțiuni împotriva Georgiei – din respect pentru poporul acestei țări, a declarat președintele Vladimir Putin, adresându-se ziariștilor, la Ekaterinburg.

”În privința diferitelor tipuri de sancțiuni împotriva Georgiei, nu aș face acest lucru, tocmai din respect pentru poporul georgian”, a explicat șeful statului.

”Pentru că a ieșit unul, a trântit o prostie, imaginându-și că este cineva, deși nimeni nu știa de el, înainte, iar, acum, toți afirmă că, în acest sens, el a obținut ce a vrut. L-au pus pe bară două luni, a plecat la odihnă, iar, când revine, va continua să lucreze. Dar, sunt oameni în Georgia, care protestează față de situația creată”, a constatat Vladimir Putin. De dragul lor, de dragul restabilirii unor relații plenare, nu merită introduse sancțiuni, a subliniat liderul de la Kremlin, citat de ”Rossiiskaia Gazeta”.

Putin crede, de asemenea, că deschiderea unui dosar penal împotriva omului de televiziune georgian, Gheorghi Gabunia, este prea mult. ”Să transmită în continuare!”, a concluzionat președintele.

Putin a mai arătat că, toate afirmațiile scandaloase lansate la adresa lui, în Georgia, sunt derivate din politica bazată pe lipsa dorinței de a respecta istoria relațiilor reciproce dintre Georgia, Abhazia și Osetia, pentru a arunca în aer relațiile cu Rusia.

Anterior, Duma de Stat a propus introducerea unor sancțiuni împotriva Georgiei, care ar fi inclus sistarea importurilor de vinuri și de apă minerală georgiene, a transferurilor de bani din Rusia în Georgia, etc.

1 Comment

  1. Saftoiu Ilie spune:

    O pozitie corecta, realista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 180059