La Geneva, Rusia și SUA au discutat despre influența noilor tehnologii asupra securității mondiale
18/07
Igor Dodon: Moldova nu va depune cerere la UE
19/07

China i-a mulțumit lui Lavrov

Foto: RIA Novosti

Beijingul dă o înaltă apreciere comentariilor ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, legate de ”amenințarea chineză”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Geng Shuang, informează RIA Novosti.

El a arătat că vorbele șefului MAE rus au fost clare și pozitive. Diplomatul a subliniat că relațiile dintre cele două țări au cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare fără precedent și că ”s-a creat o trainică încredere politică, reciprocă”.

Între Beijing și Moscova nu există pretenții teritoriale, așa cum este consemnat, de altfel, în tratatul de bună vecinătate încheiat în urmă cu 16 ani. ”Orice tentative de a băga zâzanie în relațiile dintre Rusia și China sunt sortite eșecului”, a afirmat Geng Shuang. Cele două părți intenționează să consolideze și pe mai departe relațiile de colaborare și, ”împreună, să apere imparțialitatea și dreptatea pe arena internațională”, a adăugat diplomatul chinez.

Într-un interviu acordat recent publicației ruse ”Argumentî i faktî”, Lavrov a subliniat că ”amenințarea chineză” este un mit promovat de către oamenii nemulțumiți de dezvoltarea relațiilor dintre Moscova și China. El a mai arătat că, afirmațiile potrivit cărora, în Siberia și în Extremul Orient rus trăiesc 12 milioane de cetățeni ai Chinei, ”ridică mari semne de întrebare”, iar, temerile legate de acest aspect sunt, ”evident, exagerate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 246715