START ar putea cuprinde și alte arme
18/07
China i-a mulțumit lui Lavrov
18/07

La Geneva, Rusia și SUA au discutat despre influența noilor tehnologii asupra securității mondiale

Foto: Kommersant

În cadrul consultărilor de la Geneva, delegația Rusiei și cea a Statelor Unite au ridicat problema influenței noilor tehnologii, inclusiv a celor hipersonice și digitale, asupra securității internaționale, a anunțat vice-ministrul rus de Externe, Serghei Riabkov.

”Am reușit să trecem în revistă, practic, întreaga agendă a controlului asupra armamentelor”, a spus el jurnaliștilor, la sfârșitul consultărilor cu delegația americană, condusă de prim-adjunctul secretarului de stat, John Sullivan.

Riabkov a arătat că părțile au analizat abordările lor și temele care ridică semne de întrebare, ”inclusiv aspecte legate de eventuala utilizare a armei nucleare”. Responsabilii ruși au relatat despre doctrina militară a Rusiei.

Potrivit diplomatului rus, ”controlul asupra armamentelor rămâne subiectul central”. De asemenea, SUA ”nu renunță la acest control, inclusiv din considerente legate de propria securitate”.

Pe ansamblu, Riabkov a arătat că dialogul s-a dovedit a fi ”de un înalt profesionalism și constructiv”. ”O discuție realistă, cu mintea limpede, profundă și profesionistă, ca start la ceea ce aș dori, cu timpul, să numesc un proces concret”, a concluzionat diplomatul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 246715