Tribut adus istoriei
26/07
Lukașenko: Relația cu Rusia nu are preț
27/07

Ministerul rus al Apărării a răspuns la informația privind reținerea încărcăturii militare rusești, de către România

Sediul Ministerului rus al Apărării din Moscova/ Foto: kp.ru

Ministerul rus al Apărării a răspuns la informația privind reținerea încărcăturii militare rusești, de către România.
Știrile privind reținerea, de către România, a tancurilor și vehiculelor blindate rusești destinate Serbiei, reprezintă o minciună absolută, informează, la 26 iulie, agenția TASS, citând un reprezentant al Ministerului Apărării al Rusiei. Acesta a declarat că nici un echipament militar rusesc nu a fost trimis pe Dunăre.

„Ministerul rus al Apărării nu a trimis nici o navă pentru a transporta echipament militar, pe Dunăre, în Serbia. Toate afirmațiile privind astfel de livrări și presupusa „reținere”, de către partea română, a transportului rusesc, cu transportatoare blindate, sunt o minciună absolută”, îl citează agenția pe un oficial al instituției militare ruse.

În plus, Ministerul Apărării al Federației Ruse a informat că toate echipamentele militare de producție rusească, prevăzute în contractele cu Serbia, fuseseră deja livrate beneficiarului, iar termenele de livrare nu au fost încălcate. Se mai subliniază faptul că Rusia efectuează toate exporturile de producție militară în Serbia în strictă conformitate cu legislația internațională.

Anterior, Ministerul român de Externe a comunicat, eronat, despre blocarea circulației navelor de transport, pe Dunăre, cu arme rusești pentru Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 622135