Malaezia cere ca Rusia să nu mai fie acuzată în dosarul MH17
02/08
Rusia a început refacerea contactelor militare cu Moldova
02/08

Trump i-a propus lui Putin ajutor pentru stingerea incendiilor de pădure

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și liderul american, Donald Trump, au purtat, miercuri seară, o discuție telefonică, scrie TASS, citând biroul de presă al Kremlinului. Convorbirea a avut loc la inițiativa părții americane. Trump a propus Rusiei ajutor, în lupta împotriva incendiilor de pădure din Siberia. Putin i-a mulțumit și l-a asigurat că, dacă va fi nevoie, partea rusă va lua în considerare propunerea Statelor Unite.

Șeful statului a arătat că un astfel de pas, din partea lui Trump, insuflă speranța restabilirii, în totalitate, a relațiilor dintre cele două țări.
Presa de la Moscova amintește că, în ajun, Putin a cerut Ministerului Apărării să se implice în stingerea incendiilor de pe teritoriul Siberiei și a Orientului Extrem. Premierul Dmitri Medvedev a declarat că sunt alocate sume suplimentare, din fondul de rezervă al Guvernului, pentru localizarea focarelor de foc. El a calificat drept ”complexă” situația incendiilor, în condițiile în care prognoza nu este favorabilă.

Până miercuri, 31 iulie, suprafața totală a incendiilor de pădure din Rusia a crescut la trei milioane de hectare. În cinci regiuni a fost decretată situația excepțională. Cea mai gravă situație este în regiunile Irkuțk și Krasnoiarsk. Fumul a acoperit unele orașe din Siberia și Zabaikalie (dincolo de Baikal – n.r.), iar locuitorii au primit măști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 246715