Ce părere au rușii despre autoritățile țării
07/08
O ”matrioșkă periculoasă”, pentru Flota Rusă
08/08

Kremlinul a dezvăluit detaliile convorbirii telefonice dintre Putin și Zelenski

Foto: RIA Novosti

La inițiativa Kievului, a avut loc o convorbire telefonică între președintele Rusiei și cel al Ucrainei, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, transmite site-ul oficial al Kremlinului.

Șefii celor două țări au discutat despre soluționarea conflictului din sud-estul Ucrainei.

Liderul rus a menționat că, pentru detensionarea situației, este necesar, în primul rând, să fie excluse tirurile de artilerie – din partea trupelor ucrainene – asupra localităților din zonă, tiruri care ”se soldează cu victime în rândul populației civile”.

”A fost, de asemenea, confirmată importanța primordială a implementării consecvente a acordurilor de la Minsk, inclusiv aspectele legale ale acordării unui statut special pentru Republicile Donețk și Lugansk. În acest context, a fost relevată necesitatea unui dialog constructiv între părți, inclusiv în cadrul grupului de contact de la Minsk”, se spune în comunicat.

Kremlinul a menționat că Putin i-a spus lui Zelenski despre importanța „respectării stricte a încetării focului instituit, începând cu 21 iulie, precum și a separării forțelor și a mijloacelor militare de la linia de demarcație”.

Mass-media rusă susține că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenki, nu controlează armata ucraineană din Donbass/ Desen: Agenția REGNUM

S-a vorbit, de asemenea, despre intensificarea eforturilor de readucere persoanelor reținute și despre perspectivele de cooperare în formatul Normandia.

Anterior, Zelenski a declarat, la o conferință de presă, că „l-a sunat de urgență” pe Putin, după moartea a patru militari ucraineni, în Donbass.

Autoritățile republicilor Donețk și Lugansk au declarat, la rândul lor, că trupele lor n-au fost implicate in incidentul menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 246716