Quentin Tarantino s-a plimbat prin Kremlinul moscovit
08/08
Cât câștigă cosmonauții ruși
09/08

Ce ascunde, de fapt, declarația lui Stoltenberg despre Crimeea

Foto: tvc.ru

Senatorul rus, Aleksei Pușkov (în foto), a comentat declarația secretarului general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, referitoare la Crimeea. În opinia oficialului rus, Stoltenberg a dat de înțeles, foarte clar, că Statele Unite aveau planuri pentru Peninsulă, scrie presa de la Moscova.

”Stoltenberg a declarat că reunificarea Crimeii cu Rusia a fost urmare a ”concurenței tot mari dintre marile puteri”. Cu alte cuvinte, el a recunoscut că Statele Unite și țările NATO aveau în vizor Crimeea și Sevastopolul – port pe care visau să-l transforme în propria lor bază militară la Marea Neagră. Asta așa, dacă mai are cineva îndoieli”, a scris politicianul rus pe pagina sa de Twitter.

Comentând, anterior, aceeași declarație a lui Stoltenberg, politologul german Aleksander Rahr s-a întrebat și a răspuns la întrebarea: cine a început această concurență dintre marile puteri? ”America și Europa doreau extinderea NATO către Est. Când s-a ridicat problema apariției unor nave ale Alianței în Crimeea, Rusia a reacționat. Iar, dacă este să vorbim despre cine vrea să destrame Uniunea Europeană, sunt de părere că există foarte multe semne că de așa ceva se ocupă America, în nici un caz Rusia sau China”, a subliniat analistul german.

Crimeea a intrat în componența Federației Ruse, după referendumul din primăvara anului 2014. Cea mai mare parte din populația peninsulei s-a pronunțat pentru revenirea la Rusia. Ucraina și alte state nu au recunoscut, nici până în ziua de astăzi, rezultatul acelei consultări populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 246716