Rușii cumpără cărți mai des decât citesc
10/08
Putin vizitează bike-show-ul de la Sevastopol, Crimeea
11/08

Fitch îmbunătățește ratingul suveran al Rusiei

Foto: Izvestia

Agenția internațională de rating, Fitch Ratings, a actualizat ratingul Rusiei pe termen lung, de la BBB- (cu minus) la BBB. Acest lucru este menționat în comunicatul de presă al agenției.

„Rusia și-a consolidat baza politică credibilă și durabilă, care asigură o stabilitate macroeconomică îmbunătățită, reduce impactul dependenței de prețul petrolului în economie și sprijină rezistența crescută la șocurile externe”, notează analiștii Fitch.

În plus, potrivit agenției, politica Rusiei, susținută de o rată de schimb mai flexibilă, de atașamentul față de țintirea inflației și de strategia bugetară rezonabilă, va ajuta statul să facă față riscului crescut provocat de sancțiuni, care rămâne și poate afecta finanțarea externă a țării.
În același timp, prognoza a fost schimbată în cea stabilă.

Potrivit ministrului finanțelor Federației Ruse, Anton Siluanov, ”de fapt, agenția a revenit la propria evaluare a nivelului riscului de credit al țării, din 2014”. Iar decizia Fitch, în sine, ”este încă o confirmare a faptului că economia rusă s-a adaptat, pe deplin, provocărilor existente și este în măsură să atingă rate de creștere mai mari”.

Șeful Ministerului Finanțelor și-a exprimat, de asemenea, speranța că, decizia Fitch va deveni o bază logică pentru creșterea ratingului suveran de credit al Rusiei de către alte agenții, care fac parte din ”cele trei mari”.

În august 2018, Fitch a anunțat că economia rusă a făcut fața sancțiunilor introduse de către SUA. Ratingul de credit pe termen lung, în valută străină, al Rusiei, a fost confirmat la gradul de investiții BBB, cu o perspectivă pozitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582038