Corneliu Vlad: Se reîntoarce Rusia în Europa?
13/08
Săptămâna de lucru de patru zile. Părerea deputaților ruși
14/08

Turcia se gândește să cumpere avioane rusești Su-35

Foto: TASS

Turcia analizează posibilitatea achiziționării unor avioane de asalt rusești Su-35, după ce Statele Unite au refuzat să le vândă F-35, susține publicația Yeni Șafak, citată de presa de la Moscova.
Potrivit sursei menționate, oficialii responsabili de achiziții pentru armata turcă i-au rugat pe militari să analizeze varianta cumpărării de a

vioane rusești, în locul celor americane, care le-au fost refuzate. Tratativele oficiale vor demara, însă, numai după ce propunerea va fi acceptată.

Lenta.ru amintește că, în luna iulie, șeful corporației de stat Rosteh, Serghei Cemezov, a declarat că Moscova este dispusă să furnizeze Ankarei avioane de luptă multirol Su-35, dacă partea turcă va fi interesată de o astfel de ofertă. La momentul respectiv, turcii au afirmat că este prematur să se vorbească despre achiziții de avioane de atac rusești.

La 28 iunie, SUA au interzis vânzarea de aparate F-35 către Turcia. SUA și alte state NATO se tem că, dacă Ankara va deține sistemele rusești S-400 și avioane de asalt americane din generația cinci, F-35, radarele sistemelor rusești vor învăța să calculeze și să urmărească aceste avioane. Ulterior, partea turcă a explicat Pentagonului că achiziționarea de rachete de croazieră rusești este justificată de amenințările aeriene reale care planează asupra Turciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 468805