Turcia se gândește să cumpere avioane rusești Su-35
13/08
Companiile ruse, țința unui nou val de atacuri cibernetice
14/08

Săptămâna de lucru de patru zile. Părerea deputaților ruși

Foto: smoldaily.ru

Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru muncă, politică socială și veterani, Iaroslav Nilov (în foto), a cerut colegilor săi deputați să analizeze, cu atenție, toate plusurile și minusurile inițiativei privind trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, cu menținerea aceluiași salariu, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Îndemnul vine în contextul în care, în urmă cu câteva zile, Federația Sindicatelor Independente din Rusia a trimis Ministerului Muncii o serie de propuneri în acest sens. ”O săptămână de lucru redusă este un lucru bun, pentru cei care primesc salariu fiscalizat. Pentru cei care sunt plătiți prin negociere, numărul posibilităților se reduce”, a apreciat Nilov.

La modul general vorbind, deputatul a susținut propunerea, dar a atras atenția asupra potențialelor pericole, pe care trecerea, la o săptămână de lucru de patru zile, le-ar putea genera, pentru întreprinderile mici și mijlocii. ”Dacă productivitatea muncii scade, dar salariu rămâne la același nivel, afacerea va deveni nerentabilă. Iar noi nu putem admite ca întreprinderile mici și mijlocii să moară, să sufere și alte companii.

Acest lucru se va răsfrânge asupra încasărilor fiscale, asupra producției de mărfuri și a serviciilor”, a spus parlamentarul rus.

În opinia lui, numărul de ore muncite săptămânal se va putea reduce, menținându-se același salariu, numai odată cu implementarea viitoarelor tehnologii și a sistemelor de inteligență artificială. Nilov a amintit, totodată, că ideea reducerii săptămânii de lucru a fost anunțată, în luna iunie, de către premierul Dmitri Medvedev, la cea de-a 108-a Conferință Internațională a Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 463263