SUA se retrag din OMC? Comentariul senatorului Kosaciov
15/08
Severodvinsk: Explozia ”bateriilor nucleare” și fake news
15/08

Dodon: Moldova vrea restabilirea relațiilor complete cu Rusia

Foto: TASS

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon (în foto), a vorbit, pe parcursul întrevederii cu Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, despre intenția Chișinăului de a restabili relațiile strategice cu Rusia, informează RIA Novosti.

Relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au înrăutățit, în vara anului 2015, când Parlamentul Moldovei a ratificat acordul de asociere cu UE, semnat, de către guvern, la Bruxelles. Începând din 2017, în Moldova a fost introdusă, pentru membrii guvernului rus, interdicția de intrare pe teritoriul țării, măsură anulată anul acesta.

”L-am asigurat pe oaspetele american de poziția fermă a Chișinăului, în privința menținerii în vigoare a tuturor acordurilor internaționale ale țării noastre, inclusiv cu Uniunea Europeană. În același timp, Republica Moldova se va strădui să restabilească, în totalitate, relațiile strategice cu Federația Rusă”, a scris Dodon, pe pagina sa de Facebook.

”Totodată, i-am comunicat congressman-ului despre intenția de a efectua o vizită la New York, în luna septembrie a anului curent, unde, pentru prima dată, după anul 2005, șeful statului moldovenesc va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. În cursul vizitei peste ocean, se preconizează, de asemenea, organizarea unor întrevederi bilaterale, inclusiv cu reprezentanți ai administrației SUA”, a arătat Igor Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 246714