Rusia, în bătaia tuturor celorlalte state nucleare
16/08
Leonid Radzihovski: În urmă cu 20 de ani, Putin devenea Premier
16/08

Cinci tinere de 17 ani, fiecare, la a cincea naștere

Foto: pixabay.com

În 2018, cinci adolescente de 17 ani au născut, fiecare, al cincilea copil, arată un raport al Rosstat (Serviciul federal pentru statistică), citat de presa rusă.

În perioada de referință, alte patru copile, de 12 ani, au devenit mame, iar 34 de copii au fost născuți de către tinere în vârstă de 13 ani.
Conform raportului, alte 190 de tinere, în vârstă de 14 ani, fiecare, au născut primul lor copil, iar alte patru, de aceeași vârstă – al doilea.

Potrivit documentului, în 2018, majoritatea femeilor care au adus pe lume primul lor copil au avut 26 de ani. La cea de-a doua naștere s-au aflat, în general, femei de 30 de ani, la cea de-a treia – cele de 31 de ani, iar la cea de-a patra – cele cu doi ani mai mari.

Comentând datele statistice, conform cărora majoritatea femeilor, care au născut primul copil, au vârsta de 26 de ani, deputatul rus, Ghennadi Onișcenko, a declarat, pentru publicația online FAN, că pentru a-și îndeplini menirea maternă, o femeie trebuie să fie sigură că va fi protejată din punct de vedere social, că își va păstra locul de muncă.

Anatoly Vișnevski, șeful Institutului de Demografie al Școlii Superioare de Economie, a declarat, într-un interviu acordat agenției RIA Novosti, că în unele regiuni din Rusia, de exemplu în Caucaz, nașterea copiilor la o vârstă minoră este considerată o situație normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 246718