Rusia izolată? Ce spune Serghei Lavrov
17/08
Putin le-a acordat titlul de Erou al Rusiei piloților de pe A321
17/08

Putin, părăsit de unul dintre consilieri

Foto: Izvestia

Consilierul prezidențial, Serghei Glaziev (în foto), părăsește Kremlinul și pleacă să lucreze la Comisia Economică Eurasiatică (EEK), în funcția de ministru al integrării și macroeconomiei, scrie cotidianul ”Izvestia”.

Glaziev va fi înlocuit de către Tatiana Valovaia, care a preluat recent conducerea Biroului ONU din Geneva. Potrivit surselor, confirmarea candidaturii lui Glazev ar urma să se producă la una dintre ședințele Consiliului superior al EEK, în prezența șefilor de stat ai Uniunii Economice Eurasiatice, în octombrie sau în decembrie.

”În cazul în care candidatura va fi aprobată, Glaziev va lucra în funcția de ministru al integrării și macroeconomiei al EEK”, a precizat biroul de presă al Comisiei.

Kremlinul a refuzat să comenteze plecarea lui Glaziev, iar surse din Guvern au dat de înțeles că motivul acestei retrageri din administrația prezidențial îl constituie faptul că ideologia lui de dezvoltare economică ”nu s-a bucurat de susținere și nu se realizează”. Unul dintre interlocutorii cotidianului ”Izvestia” a apreciat că, în noua funcție, Glaziev ar putea fi mai util, pentru că, anterior, el s-a ocupat de această problematică.

Până să fie numit consilier prezidențial, Glaziev a fost secretar al Uniunii vamale a Rusiei, Belarusului și Kazahstanului. Sub îndrumarea lui a fost format Spațiul Unic Economic Eurasiatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 466148