Leonid Radzihovski: În urmă cu 20 de ani, Putin devenea Premier
16/08
Putin, părăsit de unul dintre consilieri
17/08

Rusia izolată? Ce spune Serghei Lavrov

Foto: TASS

Discuțiile legate de izolarea Moscovei, din cauza demersurilor întreprinse de către SUA și țările europene, sunt neserioase, a afirmat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, la Forumul Național de Tineret, ”Teritoriul ideilor”.

Șeful diplomației ruse spune că Moscova trebuie să asigure condiții externe favorabile dezvoltării Rusiei, așa cum prevede conceptul de politică externă a statului.

„Ni se cere să garantăm atât un perimetru sigur pentru Federația Rusă, cât și cele mai favorabile condiții pentru cetățenii noștri din întreaga lume, pentru activitatea operatorilor noștri economici, iar aceste obiective, așa cum sunt precizate în conceptul de politică externă, ar trebui realizate pe baza respectării dreptului internațional”, a spus Serghei Lavrov, al cărui discurs a fost preluat de postul de televiziune Russia 24.

În Rusia vine un mare număr de oaspeți. Numai anul acesta, Rusia a fost vizitată de circa 50 de miniștri ai afacerilor externe, din diferite țări. Lavrov a subliniat că el însuși merge în cele mai diferite state ale lumii, la invitația partenerilor străini.

”Să susții că așa-numita politică de izolare a Rusiei, promovată de către Washington sau Bruxelles, dă ceva rezultate, dar este, în opinia mea, ceva neserios în circumstanțele actuale”, a rezumat Serghei Lavrov.

Potrivit spuselor sale, reușitele de politică externă ale Moscovei sunt recunoscute chiar și de răuvoitorii Rusiei.

”Toate acele rezultate, pe care le-am obținut pe frontul politicii externe, sunt recunoscute de toți, inclusiv de cei care ne vor răul. Ele reflectă inclusiv schimbările survenite în economia noastră, în viața noastră internă, în ultimele două decenii”, a subliniat șeful diplomației de la Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 477682