Dacă între Rusia și SUA ar izbucni un război nuclear
18/08
Roskosmos știe cum ascunzi un satelit
19/08

Tratatul INF: Rusia nu a renunțat niciodată la dialogul cu SUA

Foto: RIA Novosti

Rusia nu a refuzat niciodată dialogul cu Statele Unite, legat de Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și ai scurtă de acțiune (INF), demonstrând deschidere și transparență în acțiunile sale, a declarat ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Șoigu (în foto).

”Nu am refuzat niciodată dialogul, l-am propus pe toată perioada, din februarie până în august, deschizând ba o ușă, ba alta. Ne-am demonstrat deschiderea. Am prezentat acea rachetă, care a trezit nemulțumire. Americanii nu au venit. Dacă era nevoie de un număr suplimentar de participanți la Tratat INF, de ce trebuia să strici totul?”, a spus Șoigu, în direct, pe postul de televiziune Rossia 24.

Bani pentru noi rachete

În opinia lui Șoigu, Washingtonul a căutat, pur și simplu, o scuză pentru a se retrage din INF. De altfel, a continuat ministrul rus, înainte de acest pas, partea americană a introdus în buget sumele necesare pentru elaborarea de noi rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune.
”Practic, cu aproape opt luni – un an înainte de această decizie, în buget au apărut banii pentru elaborarea unor astfel de rachete, sume aprobate și destinate demarării procesului de proiectare a acestor rachete”, a explicat Șoigu.

Răspuns simetric

Generalul a precizat că Moscova va adopta măsuri simetrice, în legătură cu retragerea SUA din INF, dar, numai după ce partea americană va desfășura noi rachete în Europa și în Asia.

”Atâta timp cât noile arme nu vor apărea în Europa, în Asia și în regiunea Asia-Pacific, nici rachetele noastre nu vor fi acolo”, a adăugat Șoigu, în interviul acordat televiziunii Rossia 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 784331