Hubert Vedrine: Franța trebuie să normalizeze relațiile cu Rusia, înaintea lui Trump
19/08
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944, începutul eliberării României (VIII). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
19/08

Întâlnirea Putin-Macron are loc într-un castel antic

Foto: RIA Novosti

Sudul Franței este, astăzi, fără exagerare, unul dintre centrele politicii globale. Atenția presei europene și mondiale este atrasă de întâlnirea de azi a celor doi președinți, Vladimir Putin și Emmanuel Macron. Conversația promite să fie bogată și minuțioasă.

În primul rând, accentul va fi pus pe cele mai importante subiecte internaționale. Este vorba despre Siria, Orientul Mijlociu – în ansamblu și programul nuclear iranian. Cu atât mai mult, cu cât aici pozițiile Europei și ale SUA sunt, în mod clar, divergente. Aparent, președinții pot aborda și situația din Ucraina. Negocierile, evident, includ relațiile bilaterale dintre Rusia și Franța, întrucât business-ul francez este foarte activ pe piața rusă.

Întâlnirea dintre Putin și Macron va avea loc în vechiul Fort de Bregançon, a cărui istorie datează din secolul al II-lea î.Hr. Reședința oficială de vară a fost înființată, aici, prin decizia generalului de Gaulle.

Discuțiile dintre Putin și Macron au loc cu câteva zile înainte de întâlnirea G-7, din Biarritz. Și acest fapt amintește încă o dată: rezolvarea problemelor globale, fără a ține cont de poziția Moscovei este imposibilă! În Franța, acest lucru este bine înțeles, scrie Lenta.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 476973