Riabkov: SUA contribuie la escaladarea tensiunilor militare
21/08
Kremlinul, despre ”norul radioactiv de deasupra Rusiei”
21/08

Trump susține revenirea Rusiei în G8

Foto: AFP

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, consideră că partea rusă trebuie să revină în Grupul celor opt economii ale lumii (G8), relatează agenția TASS.

În opinia liderului de la Casa Albă, revenirea Rusiei ar fi oportună și el ar susține-o. ”Cred că ar fi mult mai logic dacă Rusia ar fi în G8, pentru că trebuie să fie G8, deoarece multe dintre problemele pe care noi le abordăm sunt legate de Rusia. Cu certitudine, cred că ar trebui să fie, din nou, G8 și, dacă s-ar face o astfel de propunere, eu sunt dispus să o tratez cu îngăduință”, a spus președintele american.

Trump a adăugat că, la momentul respectiv, Washingtonul a insistat pentru excluderea Rusiei din G8, pentru simplul motiv că președintele rus, Vladimir Putin, îl întrecuse pe președintele de atunci, al SUA, Barack Obama. ”Cred că președintele Obama a considerat că nu e bine când Rusia este în G8 și a dorit ca Rusia să nu mai facă parte din această configurație, pentru că Putin îl întrecuse”, a apreciat Trump, subliniind că lucrurile nu funcționează așa.

Donald Trump a făcut această declarație cu prilejul primirii, la Casa Albă, a omologului său român, Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 622266