Kovaliov l-a învins pe Yard, prin KO, apărându-și titlul mondial, versiunea WBO (VIDEO)
25/08
Șoigu i-a transmis lui Dodon documente recent desecretizate
25/08

Putin: Rusia se poate descurca și fără Consiliul Europei

Foto: riafan.ru

Rusia nu rupe ușa Consiliului Europei, iar dacă nu vor să vadă acolo țara noastră, Moscova se poate descurca și fără statutul de membru al acestei organizații, a declarat președintele Vladimir Putin, în timpul recentei sale vizite în Finlanda.

Totodată, Putin a amintit că, dacă Rusia părăsește Consiliul Europei, cetățenii ei vor pierde dreptul de a apela la Tribunalul European pentru Drepturile Omului (CEDO). ”În acest caz, acele persoane ale căror interese trezesc atâta preocupare delicată în Europa, nu se vor mai putea adresa CEDO. Nu cred că aceasta este cea mai bună metodă de a construi o Europă unită, de la Lisabona la Vladivostok”, a spus Putin.

Consiliul Europei a fost înființat în 1949. În 1996, Rusia a intrat în această organizația și a ratificat Convenția europeană privind apărarea drepturilor și libertăților omului – unul dintre documentele fundamentale ale Consiliului Europei. În același timp, Moscova s-a angajat să-și adapteze legislația la prevederile convenției. În 2014, însă, Rusia a fost privată de o mare parte din prerogativele sale în Adunarea Parlamentară, din cauza evenimentelor din Crimeea și din estul Ucrainei. În aceste condiții, Rusia și-a întrerupt, pentru o perioadă, participarea la APCE. A revenit, abia în 2019, când i-au fost redate prerogativele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 476976