Zaharova a răspuns la refuzul Poloniei de a invita Rusia
02/09
Roskosmos produce cele mai puternice motoare de rachetă
02/09

Focuri de artificii lansate la Moscova, cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a eliberării Bucureștiului (VIDEO)

Foto: RIA Novosti

Artificiile festive de artilerie, în onoarea a 75 de ani de la eliberarea Bucureștiului de sub trupele naziste, au putut fi văzute de către locuitorii și oaspeții Moscovei, sâmbătă, 31 august.

2500 de artificii festive, de peste 50 de tipuri, au fost lansate de pe dealul Poklonnaia Gora, unde se află complexul memorial dedicat Marii Victorii din 1945, iar cupele de explozii au depășit 300 m în diametru. Acompaniamentul sonor a fost asigurat și de salvele cu muniții oarbe, efectuate de un divizion de tunuri ZIS-2, din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a relatat postul de televiziune Rusia 24.

Se menționează că astfel de evenimente sunt planificate până la sfârșitul anului 2019 – începutul anului 2020. În Districtul Militar de Vest (ZVO), s-a comunicat că vor fi trase focuri de artificii, în memoria eliberării, de către trupele sovietice, a orașelor Tallinn, Riga, Belgrad, Varșovia, Budapesta, Berlin și Praga.

La 30 august, s-a făcut cunoscut că Ministerul Apărării rus a declasificat documentele istorice cu privire la desfășurarea Operațiunii București-Arad, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Bucureștiului, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 279243