Istoricii ruși și români vor să păstreze o tradiție frumoasă
04/09
China, gata să colaboreze cu Rusia în domeniul clonării animalelor
05/09

India a comandat arme rusești în valoare de 14,5 miliarde dolari

Premierul Indiei, Narendra Modi și președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe culoarele Forumului Economic Estic din Vladivostok/ Foto: RIA Novosti

India și Rusia au semnat contracte pentru livrarea de armament și de tehnică militară, în valoare de 14,5 miliarde de dolari, a anunțat șeful Serviciului federal de colaborare tehnică și militară, Dmitri Șugaev.

”Este o cifră notabilă și, într-adevăr, este un progres. Acest document oferă baza și principiile de cooperare pe această temă a colaborărilor noastre cu partenerii indieni”, a spus Șugaev jurnaliștilor.

Potrivit RIA Novosti, continuă negocierile privind livrarea și producția, pe bază de licență, a sistemului mobil de rachete antiaeriene Igla-S. În plus, părțile au semnat, miercuri, un acord în vederea fabricării, în India, a unor componente pentru tehnica militară și armamentul rusesc.

În pofida ”presiunii uriașe”, exercitate de către SUA, India a comandat, anul trecut, din Rusia, sisteme de rachetă S-400, fregate 11356, dar și ”o cantitate considerabilă de muniții pentru forțele aeriene, marina militară și trupele de infanterie”, a amintit Șugaev.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că, după întrevederea cu premierul Indiei, Narendra Modi, pe culoarele Forumului Economic Estic, a fost convenit un pachet solid de documente bilaterale, în mai multe domenii de activitate – de la comerț, investiții și tehnică militară, la industrie, educație și cultură.

În plus, Modi și Putin au dezbătut lupta împotriva terorismului, situația din Orientul Mijlociu, din Africa de Nord și din Afganistan, dar și conjunctura creată în jurul programului nuclear iranian.

Aflat la a cincea ediție, Forumul Economic estic se desfășoară la Vladivostok, în perioada 4-6 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 577038