Schimb de deținuți între Rusia și Ucraina
07/09
Putin: Stabilizarea situației din Moldova va contribui la dezvoltarea relațiilor noastre
08/09

Dodon: Moldova și Rusia au convenit reducerea prețului la gaze naturale

O nouă întâlnire dintre Vladimir Putin și Igor Dodon de la Moscova/ RIA Novosti

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a anunțat că a ajuns, împreună cu omologul său rus, Vladimir Putin, la o înțelegere privind reducerea prețului la gazele naturale livrate republicii Moldova.

”Am ajuns la o înțelegere de principiu și am convenit pașii ulteriori de colaborare, în domeniul gazelor naturale, ceea ce permite, chiar și în această fază, să anunțăm că tarifele – pentru consumatorul final – nu vor crește. Din 1 octombrie, va scădea prețul pentru gazele naturale livrate Moldovei”, a scris Dodon, pe pagina lui de Facebook, despre rezultatele vizitei sale la Kremlin.

TASS menționează că Moldova cumpără gaze de la Gazprom, în baza unui contract care expiră în 2019. Într-un recent interviu, acordat agenției, Dodon declarase că intenționează să obțină, din partea Moscovei, o reducere a tarifelor la gaze. Potrivit spuselor sale, precedentul guvern a majorat nejustificat tarifele și ”a lăsat moștenire o bombă energetică, din cauza căreia pot exploda prețurile la gaze pentru populație”. În plus, Moldova este preocupată de eventualitatea întreruperii furnizării de gaze prin Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 466239