Dodon: Moldova și Rusia au convenit reducerea prețului la gaze naturale
08/09
În Rusia, alegerile s-au desfășurat într-o zi unică de votare
08/09

Putin: Stabilizarea situației din Moldova va contribui la dezvoltarea relațiilor noastre

Kremlin. La întâlnirea președinților Vladimir Putin și Igor Dodon au mai participat vicepremierii Dmitri Kozak (dreapta) și Vasile Șova/ Foto: Izvestia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este convins că stabilizarea situației din Moldova oferă șansa dezvoltării, pe mai departe, a relațiilor dintre cele două țări.

”Suntem foarte bucuroși că situația din Moldova s-a stabilizat în totalitate; există posibilitatea de a folosi această stabilitate relativă pentru dezvoltarea economiilor și a relațiilor noastre bilaterale”, a spus Putin, la întâlnirea cu omologul său de la Chișinău, Igor Dodon, care a avut loc la Moscova. ”Ne întâlnim rar, dar de fiecare dată, cu folos”, a adăugat liderul de la Kremlin.

La rândul său, Dodon i-a mulțumit liderului rus pentru susținere și a arătat că ”ceea ce s-a întâmplat în Moldova, la începutul lunii iunie, este o nouă șansă de dezvoltare a țării, este un consens intern și un foarte important consens de politică externă, între principalii jucători geopolitici”.

”Începând din iunie, în relațiile noastre bilaterale există o schimbare în bine și există contacte la toate nivelurile”, a constatat Dodon. ”Intenționăm să organizăm, în septembrie, prima comisie interguvernamentală din ultimii trei ani”, a adăugat el. ”Există schimbări considerabile și în privința comerțului; vom avea și un forum investițional, în septembrie, la Chișinău”.

În iunie, în Moldova s-a format un nou guvern și o nouă majoritate parlamentară, unde au intrat Partidul Socialist – care îl susține pe Dodon și care se pronunță în favoarea restabilirii relațiilor cu Rusia, și blocul proeuropean Acum.

La negocierile cu partea rusă participă, de asemenea, vicepremierul și emisarul special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, Dmitri Kozak, iar din partea Moldovei – vicepremierul pe probleme de integrare, co-președintele comisiei interguvernamentale de colaborare economică între cele două țări, Vasile Șova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 468834