Putin și Macron au vorbit, la telefon, despre Ucraina
09/09
Lavrov și Șoigu i-au dat replică șefului Pentagonului
09/09

Rezultatele alegerilor pentru Duma din Moscova: un eșec al partidului de guvernământ

Foto: Serviciul de Presă al Comisiei Electorale din Moscova

Comisia electorală a orașului Moscova a prelucrat 100% din voturile exprimate în alegerile pentru Duma din Moscova (organul legislativ al capitalei ruse, n.r.), a anunțat șeful Comisiei, Valentin Gorbunov.

Independenții ocupă 26 de locuri, comuniștii (KPRF) au obținut în urma scrutinului 13 locuri, în timp ce membri partidelor ”Iabloko”(”liberalii”) și ”Rusia Justă” au câștigat câte trei locuri fiecare. Cu alte cuvinte, opoziția parlamentară a câștigat o jumătate din cele 45 de locuri, cât numără parlamentul moscovit.

În același timp, reprezentantul comuniștilor, Viktor Maksimov, în vârstă de 21 de ani, a devenit cel mai tânăr deputat în noua Dumă a orașului Moscova, în timp ce colegul lui de partid, Nikolai Gubenko este, la cei 76 de ani ai săi, decanul de vârstă al forumului legislativ al Capitalei ruse.

Participarea finală la vot a fost de 21,7%.

De menționat că, după alegerile din 2014, în parlamentul orășenesc au intrat șapte oameni din partea opoziției, 38 de mandate revenind exponenților partidului de guvernământ, ”Rusia Unită”.

Prin urmare, comentează presa rusă, se poate spune că, de această dată, partidul de la putere a suferit o înfrângere. El nici nu a îndrăznit să-și nominalizeze candidații, în mod deschis, camuflându-i sub numele de candidați ”autopropuși” sau ”independenți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 250856