În Rusia, alegerile s-au desfășurat într-o zi unică de votare
08/09
Putin și Macron au vorbit, la telefon, despre Ucraina
09/09

Rusia va livra Indiei sisteme S-400, strict după grafic

Foto: TASS

Vicepremierul rus, Iuri Borisov, a anunțat că Rusia va livra Indiei sistemele S-400, în decurs de 18-19 luni, iar partea indiană a achitat, deja, un avans pentru acest contract.

”A fost deja plătit un avans, totul se va livra, cam în 18-19 luni, după părerea mea”, a spus Borisov, pentru postul de televiziune Rossia-1.
În ajun, directorul adjunct al Serviciului federal de colaborare tehnică și militară, Vladimir Drojov, declarase că Rusia speră să obțină, din partea Indiei, un avans pentru sistemele S-400, până la sfârșitul anului. El a mai spus că India va primi nu doar S-400, dar, pentru aviația sa militară, New Delhi va cumpăra 18 avioane de atac Su-30MKI.

Spre marea nemulțumire a Washingtonului, care a amenințat cu sancțiuni împotriva statelor care vor cumpăra arme și tehnică militară din Rusia, Moscova și New Delhi au încheiat contractul pentru S-400, la începutul lunii octombrie a anului trecut, valoarea totală ridicându-se la 4,53 miliarde de dolari.

S-400 Triumf este un sistem de rachetă anti-avioane, cu rază mare și medie de acțiune, destinată doborârii țintelor aeriene în condiții de foc intens și contracarare radioelectronică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 279273