Lavrov și Șoigu i-au dat replică șefului Pentagonului
09/09
Rusia vrea instituirea unui premiu, ”Mendeleev”, pentru tinerii cercetători
10/09

Peskov: Există voință politică pentru un summit în format Normandia

Foto: RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Există voință politică pentru organizarea unei întâlniri a liderilor celor patru țări participante la formatul Normandia (Rusia, Germania, Franța, Ucraina), dar summitul trebuie să fie precedat de o pregătire concretă, punctuală, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov (în foto).

”În general, se confirmă voința politică pentru reluarea activității în ”format Normandia”, la nivel înalt, dar președintele Putin a subliniat, de fiecare dată, că o astfel de întâlnire trebuie să beneficieze de o pregătire substanțială, pentru ca ea să dea rezultate maxime”, a spus reprezentantul Kremlinului.

Așa-numitul format Normandia, creat pentru negocierile privind Ucraina, există din anul 2014. Atunci, pe durata manifestărilor dedicate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea trupelor aliaților în Normandia, liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei au dezbătut, pentru prima dată, reglementarea conflictului din Donbass. De atunci, au avut loc o serie de discuții telefonice și de întâlniri la nivel înalt, dar și contacte la nivel de miniștri de Externe. Ultima întâlnire a liderilor din formatul Normandia s-a desfășurat în octombrie 2016, la Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 250856