Foto: RIA Novosti
Kosaciov: Rusia vrea relații de bună vecinătate cu Moldova
13/09
MAE rus, despre declarația premierului israelian
13/09

Cum a câștigat Rusia miliarde de dolari

Foto: RIA Novosti

În ultimii zece ani, rezervele de aur ale Rusiei au crescut de patru ori, Moscova câștigând miliarde de dolari grație scumpirii metalelor prețioase, pe fondul escaladării tensiunii în relațiile comerciale dintre Statele Unite și China – scrie agenția Bloomberg, într-un comentariu preluat de presa rusă.

Astfel, numai în ultimul an, valoarea rezervelor de aur ale țării au crescut cu 42%, la 109,5 miliarde de dolari. Bloomberg subliniază că, în ultimii ani, Banca Rusei a fost cel mai mare cumpărător de aur. Acest lucru se explică prin dorința Rusiei de a-și reduce dependența de dolar, după deteriorarea relațiilor cu SUA.

Pe fondul războaielor comerciale dintre SUA și China, prețul aurului a crescut. Investitorii preferă să-și depună mijloacele în active sigure. În iunie, valoarea metalului a atins nivelul maxim din ultimii șase ani.

În mai, s-a anunțat că băncile centrale mondiale continuă să-și sporească rezervele de aur, iar Rusia a fost lider. Pe locul doi s-a plasat China, care, la rândul ei, încearcă să reducă influența dolarului, pe fondul conflictului comercial și al relațiilor tensionate cu SUA.

Anul trecut, Banca Centrală a Rusiei și-a crescut rezervele de aur cu 14,9% (circa 275 de tone).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 466119