În care oraș din Rusia sunt cele mai frumoase femei?
13/09
File de istorie: Planificarea militară antebelică, ce spun documentele declasificate (I)
13/09

Paharul lui Putin

Foto: RIA Novosti

În Daghestan, Putin și-a îndeplinit promisiunea făcută acum 20 de ani și a băut un pahar

La 12 septembrie, președintele Vladimir Putin a vizitat Republica Daghestan, în legătură cu evenimentele comemorative dedicate aniversării a 20 de ani de la invazia grupărilor teroriste, dinspre Cecenia și victoria asupra acestora. Insurgenții-islamiști, sub comanda lui Șamil Basaiev și a lui Hattab au atacat această republică, în august 1999. S-a reușit respingerea atacului și scoaterea teroriștilor din republică abia la mijlocul lunii septembrie. În 2002, serviciile speciale l-au lichidat pe Hattab, iar, în 2006, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunțat distrugerea lui Basaiev, în timpul unei operațiuni speciale în Ingușetia (Caucazul de Nord).

Daghestan, 12 septembrie 2019. Vladimir Putin, în timpul depunerii unei coroane de flori la monumental dedicat participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei și participanților la operațiunile antiteroriste/Foto: RIA Novosti

În 1999, în timpul vizitei sale în Daghestan, Putin a lăsat un pahar cu băutură neatins. Potrivit lui Abdulmanap Musaev, fostul șef al centrului de presă al operațiunii de respingere a atacului terorist, atunci, Putin a pus un pahar pe masă, rostind cuvintele: „Vom bea atunci când vom câștiga”.

În acest an, în timpul unei linii directe televizate cu publicul, președintelui i s-a amintit de acest episod. Drept răspuns, el a promis că va bea paharul pe care l-a lăsat neatins acum 20 de ani.

Și iată că, acum, președintele Vladimir Putin, onorându-și promisiunea, a băut acest pahar, împreună cu localnicii participanți la operațiunea antiteroristă, relatează agenția RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 476973